Töihin paluu loman jälkeen: kesän ideat toteutukseen?

Töihin paluu loman jälkeen herättää monessa meistä erilaisia tunteita puolesta ja vastaan: hämmennystä, innostusta, haikeutta ja ärsytystä. Verkko on pullollaan vinkkejä, miten töihin paluun voisi tehdä helpommaksi.

Paluuta voi pehmentää erilaisilla rutiineilla ja ottamalla mallia kouluun palaavilta lapsilta. Laukun pakkaamisella tai vaatteiden valinnalla voimme valmistaa mieltämme seuraavaan työpäivään. Työhön paluun ajankohtaa kannattaa myös miettiä, mikäli se on mahdollista. Keho ja mieli saavat nopeammin palautumisaikaa, kun työt aloittaa keskiviikkona tai torstaina. Toki myös työyhteisön tuki loman jälkeen on tärkeää sekä sopivan työrytmin löytäminen yleensäkin.

 

Kesän ideat toteutukseen

Monelle meistä loma on uudistumisen aikaa. Tämän vuotinen intiaanikesä sai ainakin omat ajatukseni lentämään, vaikka en töitä tietoisesti miettinytkään. Mielessä on siis uusia ideoita, jotka odottavat jäsentelyä ja tavoitteiden konkretisointia. Tämän lisäksi tarvitsen myös toimintaa ja itsensä johtamisen taitoja sekä periksiantamuutta. Fyysisen kunnon ja terveellisen ravinnon lisäksi on hyvä huolehtia omasta jaksamisesta muutoinkin. Varaan siis aikaa perheen lisäksi ystäville, itsensä kehittämiselle ja palautumiselle.

Mitkä ovat sinun tapojasi toteuttaa mielessä pyörivät uudet ideat?

Tavoitteiden kannalta tärkeiden innostuksen ja motivaation ylläpito omin voimin voi olla joskus haastavaa. Itselle tärkeistä asioista pohtiminen ryhmässä voi kuitenkin auttaa.

Jos olet halukas miettimään työtäsi ja tulevaisuuttasi syvemminkin, tule mukaan Kohti uutta huomista -ryhmävalmennukseen Oulussa. Saat työkaluja paitsi itsetuntemuksesi lisäämiseen, myös ryhmän sparrausta seuraavien askeleiden ottamiseen nykyisessä tai mahdollisesti kokonaan uudessa työssäsi.

Antoisia loman jälkeisiä (työ)päiviä!

Terhi

 

 

Töihin paluu loman jälkeen: kesän ideat toteutukseen?
Tagged on:             

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

css.php