Lähijohtajana muutoksessa -valmennuksesta työkaluja muutoksessa johtamiseen
Esihenkilö on muutoksessa paljon vartijana. Vaikka muutos onkin osa jokaisen esihenkilön arkipäivää, yhtä takuuvarmaa reseptiä muutoksen johtamiseen ei ole olemassa. Moneen asiaan kuitenkin voi ja kannattaakin vaikuttaa. Tässä valmennusprosessissa lähestytään muutosta eri näkökulmista. Valmennuspäivien välillä osallistujat työstävät omia muutosjohtamisen työkalusalkkujaan arjen työn tueksi.
Sisältö:
Ennakkotehtävä
Moduuli 1: Muutoksessa johtamisen lähtökohtia (3 h)
Mistä muutoksessa on kyse?
Erilaisia ja -tasoisia muutoksia
Muutos yksilön kokemana
Välitehtävä
Moduuli 2: Muutos minun työssäni (3 h)
Muutoksessa johtamisen mahdollisuudet minun työssäni
Viestintä ja vuorovaikutus muutoksessa johtamisen työvälineenä
Tavoitteista toimeenpanoon: selkeytä ja etene pienin askelin
Moduuli 3: Voi hyvin muutoksessa (3 h)
Oman työn vaatimukset ja voimavarat tasapainoon
Työkaluja itseni johtamiseen muutoksessa
Valmennukseen voidaan yhdistää yksilöllinen coachingprosessi, joka tukee muutoksessa johtamista.
Näkemyksiä johtamisesta:
Coaching on vahva työkalu, joka tukee sekä yksilöiden että yhteisöjen kasvua. Se auttaa rakentamaan vahvempaa työkaveruutta ja luomaan työyhteisöjä, joissa jokainen voin tuntea olevansa arvostettu ja kuultu. Meillä oli ilo yhdessä Taitava Liideri™ työkaverini Mariannen kanssa kirjoittaa ajatuksiamme työkaveruuden ja coachingin välisestä yhteydestä International Coaching Federation Finlandin blogiin.
Yhdessä Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston kanssa järjestettävä Taitava itsensä johtaja™ -verkkovalmennus tarjoaa tukea ja työkaluja itsensä johtamiseen ja ammatilliseen kasvuun jatkuvasti muuttuvassa työelämässä. Valmennuksen jokainen vaihe on suunniteltu vahvistamaan itsesi johtamisen taitoja ja tarjoamaan konkreettisia työkaluja arjen haasteisiin.
Kansainvälinen coachingviikko (13.-19.5.2024 ) on meneillään. Tällä viikolla halutaan nostaa esiin ammatticoachingin hyötyjä ja lisäarvoa niin yksilöiden, organisaatioiden kuin yhteiskunnankin näkökulmasta. Vuonna 2011 osallistuin ensimmäiseen coachingkoulutukseeni. Sen jälkeen olen sekä coachannut että opiksellut coachingia säännöllisesti. ICF:n sertifioimana coachina olen myös sitoutunut ammattitaitoni jatkuvaan kehittämiseen sekä alan eettisiin ohjeisiin.
Työkaveruus on merkityksellinen ihmissuhde ja se yhdistää jokaista työpaikalla. Etä- ja monipaikkatyö ei ole este työkaveruudelle, mutta edellyttää vahvistuakseen jaettua johtamista. Kirjoittelin blogikirjoituksen työkaveruuden merkityksestä monipaikkatyöstä Taitava Liideri™ sivuille. Taitava Liideri™ on Suomen ensimmäinen työkaverikokemuksen kehittämiseen erikoistunut verkkovalmennuspalvelu, jossa on ilo olla osakkaana.
Kiitän sinua yhteistyökumppanini sekä ajatuksieni kuulija vuodesta 2023. Hyvää joulua ja valoisaa vuotta 2024!
Oulun yliopiston sähkö- ja tietotekniikan tiedekunta, ITEE, on yksi johtavista tiedeyhteisöistä, joka houkuttelee opiskelijoita, tutkijoita ja yhteistyökumppaneita maailmanlaajuisesti. Professori Minna Isomursu keskittyy työssään digitaalisen terveyden tutkimiseen ja edistämiseen. Työnsä ohella hän on johtanut tiedekunnassa syksyllä 2022 alkanutta hyvinvointihanketta, jossa on keskitytty henkilöstön hyvinvoinnin ja osaamisen kehittämiseen. On ollut ilo olla mukana hankkeessa asiantuntijana yhdessä Tiia Kallion kanssa.
Olipa ilo päästä haastateltavaksi Fakta -lehden työkaveruutta käsittelevän jutun haastateltavaksi. Juttu kuvaa osuvasti, miksi työkaveruuteen panostaminen kannattaa sekä työntekijän että työyhteisön näkökulmasta.
Minulla on ilo olla toisena valmentajana Pohjois-Pohjanmaalla toimiville pk-yrittäjille ja yritysten avainhenkilöille syksyllä 2023 järjestettävässä kolmiosaisessa Kestävää muutosta -sparraussarjassa. Sparraussarja vahvistaa osallistujien muutososaamista oman yrityksen ja sen inhimillisen pääoman näkökulmasta.
Minulla on ilo olla mukana 30.5.2023 afterwork-hengessä järjestettävässä koulutustilaisuudessa, joka tarjoaa tukea muutoksen aiheuttamaan epävarmuuden tunteeseen, auttaa hälventämään pelkoja ja tarjoaa mahdollisuuden luoda verkostoja tueksi muutokseen.
Yhteistyön kulmakivet on vakioaihe, joka toistuu ohjaamissani tiimivalmennuksissa tämän tästä. Asia on tärkeä ja ansaitsee paikkansa työyhteisön kehittämisessä lähes jokaisessa tiimissä jossakin vaiheessa. Yhteistyön kulmakivet luovat perustaa vuorovaikutuskulttuurin ja yhteistyön kehittämiselle ja ylläpitämiselle.